Nasi goreng gemaakt van de restjes uit de koelkast


Nasi gorengMaak lekkere nasi goreng van de restjes uit je koelkast.

Thuis komt het wel eens voor dat wij te veel groenten hebben ingekocht of dat er kliekjes in de koelkast eindigen. Deze kliekjes kun je prima gebruiken om een heerlijk nasi goreng te maken. Wanneer je nog gekookte rijst over hebt kun dit prima gebruiken. Het grote voordeel is dat de rijst reeds is afgekoeld. Je nasi goreng wordt dat niet een kleffe hap. Afgelopen week heb ik de groente lade leeg gemaakt en heb ik alle bruikbare groenten in de nasi goreng gedaan. Er was geen vlees over dus werd het een vegetarische versie. Hieronder heb ik het recept van nasi goreng wanneer je helemaal van voren af aan wilt beginnen. Tip: gebruik eens Basmati rijst. Deze blijft lekker droog na het koken.

Nasi Goreng

Ingrediënten

4 kopjes rijst, 200 gr vlees, 150 gr prei,150 gr wortel,  4 teentjes knoflook,    1 ui, 1 rode lombok,  1 stukje trassi, 3 eetlepels ketjap manis,  2 à 3 eieren, zout en peper,  gesneden selderij, gebakken uitjes

Kook witte rijst zoals je dat heb geleerd en laat dit goed afkoelen. Rijst die afgekoeld is werkt het beste. Schil de uien en snij ze in stukjes. Schil de knoflook en snij ze in flinter dunne plakjes. Snij het vlees in kleine stukjes. Snij de wortels en de prei in kleine stukjes. Doe olie in een wadjan of koekenpan en maak de olie warm. Doe de gesneden knoflook erin en maak deze goudbruin. Doe het gesneden vlees erbij en maak deze goudbruin. Voeg tevens de rode lombok en de trassi toe. Voeg de wortel en prei toe bak het geheel bruin. Schenk de ketjap manis erbij en maak het geheel iets bruin. Schep voorzichtig de afgekoelde rijst er door en zorg dat het geheel droog wordt. Voeg de eieren toe en bak ze mee. Meng er gebakken uitjes door en wat gesneden selderij. Maak het geheel op smaak met zout en peper.