Indonesische

Kookworkshop

Indonesische kookworkshops bij Nasi Kuning!

Maak je eigen mini Tumpeng
Maak je eigen mini Tumpeng
Ook zo’n zin om eens lekker Indonesisch te leren koken. Zelf je bumbu (~boemboe)  maken met een oelekan en tjobek. Verschillende Aziatische kruiden proeven, ruiken en voelen. Koken met verse ingrediënten. Alles in de gezelligste en meest gastvrije kookstudio op het industrieterrein van Delden. Onze passie is Indonesisch koken en deze kennis willen wij met jou delen. Wees welkom en doe mee!

Je kan kiezen uit verschillende kookworkshops. Na de uitleg over de Indonesische keuken ga je kokkerellen en vervolgens samen met je vrienden genieten van de gemaakte gerechten. Het belangrijkste is dat je met plezier Indonesisch leert koken. Aan de begeleiding zal het niet liggen. Ik, Raymond kook al ruim 20 jaar Indonesisch en weet op een plezierige ongedwongen manier de kennis van de Indonesische keuken over te brengen. Naast het verzorgen van kookworkshops voor particulieren  verzorgen wij ook workshops voor bedrijven en instellingen. In de afgelopen jaren hebben wij workshops verzorgd als invulling van verjaardagen, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, teambuildings en familiereünies. Er worden al kookworkshops georganiseerd vanaf 6 personen.

Hieronder tref je enkele voorbeelden. Wil je andere Indonesische of Indische gerechten leren maken, laat het ons weten!

Kookworkshop Nasi Tumpeng

Tijdens deze kookworkshop ga je samen met anderen een grote hapjesschaal maken. Verschillende gerechten rond een punt van rijst, de tumpeng, opgemaakt. Deze Tumpeng wordt geserveerd wanneer er iets te vieren valt. Een nieuw begin.  Wanneer de Tumpeng klaar is, maak je  foto’s van je creatie om te delen met je vrienden. Daarna ga je lekker vorkje prikken.

Prijs per persoon € 75,00 ( Minimaal aantal deelnemers: 6 personen)

Nasi kuning – Gele rijst op traditioneel wijze gemaakt
Ayam bumbu rujak – Kip in pittige kokossaus met citroengras
Telor bumbu pedis – Eieren in een pittige rode saus
Frikadel Jagung – Maïskoekjes met koriander
Frikadel goreng – Indische gehaktballetjes
Lumpiahs – Lenterolletjes meet vlees en groeten
Pangsit goreng – Deegvelletjes met varkensgehakt
Saté ayam – Saté van kip
Acar ketimun – Zoetzuur van komkommer
Krupuk assorti – Verschillende soorten kroepoek


 

 

 

 

 

 

 

 

Kookworkshop Nasi Putih 

Kies voor deze kookworkshop wanneer je Indonesisch wilt leren koken, een gezellige tijd doorbrengen met je vrienden, collega’s of familie, vervolgens aan schuiven en lekker natafelen. Voordat je begint krijg je uitleg over de Indonesische keuken en de verschillende ingrediënten. De groep wordt vervolgens in kleine groepen verdeeld waarna ieder een deel maakt van het menu. Je bent ongeveer 3 uur bezig. Ontvangst, uitleg, kokkerellen, aanschuiven en natafelen.

Prijs per persoon: € 65,00  ( Minimaal aantal deelnemers: 6 personen)

Nasi putih – Witte rijst op traditioneel wijze gemaakt
Ayam semur Jawa – Gegrilde kip in ketjapsaus met gember
Daging bumbu Bali – Rundvlees in een pittige rode saus
Sambal goreng booncis – Groentegerecht met boontjes
Tahu telor – Omeletjes van tahu met pindasaus en taugé
Acar ketimun – Zoetzuur van komkommer
Krupuk assorti – Verschillende soorten kroepoek

Na afloop van de kookworkshop lekker samen dineren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kookworkshop Nasi Kuning

Kies voor deze kookworkshop wanneer je wat te vieren hebt. Je verjaardag, je trouwdag of gewoon omdat je Indonesisch wilt leren koken, een gezellige tijd doorbrengen met je vrienden, collega’s of familie, vervolgens aan schuiven en lekker natafelen. Voordat je begint krijg je uitleg over de Indonesische keuken en de verschillende ingrediënten. De groep wordt vervolgens in kleine groepen verdeeld waarna ieder een deel maakt van het menu. Je bent ongeveer 4 uur bezig. Ontvangst, uitleg, kokkerellen, aanschuiven en natafelen.

Prijs per persoon: € 65,00 ( Minimale aantal deelnemers: 6 personen )

Nasi kuning – Gele rijst met omelet en komkommer
Ayam semur Jawa – Gegrilde kip in ketjapsaus met gember
Ayam bumbu Rujak – Kip in een pittige kokossaus met kemirienoten
Sambal goreng booncis udang – Groentegerecht met boontjes en garnaaltjes
Daging Rendang – Het bekendste Sumatraans rundvleesgerecht
Tahu Telor – Omeletjes van tahu met pindasaus en taugé
Urap urapan – Frisse groentesalade met kokos en citroenblad
Asinan – Zoetzuur van gemengde groenten
Krupuk assorti – Verschillende soorten kroepoek

Kookworkshop Nasi Kuning de luxe:  Van voorgerecht tot koffie na

Kies voor deze kookworkshop wanneer je wat te vieren hebt. Je verjaardag, je trouwdag of gewoon omdat je Indonesisch wilt leren koken, een gezellige tijd doorbrengen met je vrienden, collega’s of familie, vervolgens aan schuiven en lekker natafelen. Compleet met voorgerecht, hoofd gerechten, nagerecht en koffie toe.  Voordat je begint krijg je uitleg over de Indonesische keuken en de verschillende ingrediënten. De groep wordt vervolgens in kleine groepen verdeeld waarna ieder een deel maakt van het menu. Je bent ongeveer 4 uur bezig. Ontvangst, uitleg, kokkerellen, aanschuiven en natafelen.

Prijs per persoon: € 75,00 ( Minimale aantal deelnemers: 6 personen)

Pangsit goreng – Deegvelletjes met vleesvulling
Nasi Kuning – Gele rijst met omelet en komkommer
Ayam semur Jawa – Gegrilde kip in ketjapsaus met gember
Ayam bumbu Ruyak – Gegrilde kip in pittige saus
Daging semur Jawa – Gesmoord Javaans rundvlees
Daging Rendang – Het bekendste Sumatraans rundvleesgerecht
Sambal goreng udang – Garnalen gebakken in pittige kokossaus
Telor bumbu Bali – Gekookte gefrituurde eieren in Balinese saus
Sayur Lodeh – Gemengde groenten met tempeh in kokosbouillon
Asinan – Zoetzuur van gemengde groenten met mango
Acar ketimun – Zoetzuur van komkommer
Krupuk assorti – Verschillende soorten kroepoek
Kue dadar gulung – Gevulde pandan flensjes gevuld met zoete kokos. Lekker met een bolletje ijs
Koffie

Alle kookworkshops zijn inclusief koffie, thee en fris. Bijpassende wijnen bedragen vanaf € 23,00 per geopende fles en bijpassende bieren vanaf € 2,50 voor binnenlands bier en € 3,50 per fles voor Bintang Bir.

Het resultaat van samen Indonesisch koken,