Acar Campur – Zoetzuur van gemengde groenten
Acar Campur
Wat heb je nodig:
1 teen knoflook
1 geschrapte vingerlengte geelwortel (kunir)
1 kleine theelepel zout
2 kemirinoten
1 sprietje sereh
2 stukjes gember
300 ml water
150 ml azijn
150 ml suiker
1 theelepel grove mosterd
1 hele rode lombok
Naar verhouding: Fijn gesneden witte kool, wortel en komkommer.
Handje sperzieboontjes en handje hele kleine bloemkoolroosjes.
Bereiding:
Knoflook, zout, kemirinoten en kunir fijnstampen in de cobek (vijzel). Een zoetzuur maken van het water met de azijn en de suiker. Vervolgens het papje uit de vijzel toevoegen. Het geheel opkoken met de gember en de sereh.
Zeef het. Spoel de meegekookte kruiden af onder de kraan en voeg ze weer toe en breng het weer aan de kook. Nu de groenten een voor een toevoegen . Begin met de wortel, witte kool dan bloemkool en boontjes(diepvries) en als laatste de komkommer. Voor de kleur kun je een rode peper meekoken. Maak het op smaak met mosterd.
Koud serveren bij de rijsttafel.