Roti Kukus maken voor ’t weekend… of voor door de week

 

Een plakje roti kukus met wat boter erop is heerlijk
Een plakje roti kukus met wat boter erop is heerlijk

Roti Kukus – Gestoomde cake met chocolade

Het weekend staat voor de deur. Het moment om iets lekkers te maken voor bij de koffie of thee.
Maak eens Roti Kukus, aduh zo lekker. Een gestoomde cake met chocolade. Ideaal te maken wanneer je niet beschikt over een oven. Je hebt wel een Kukusan , een stoompan of – mand nodig.

Wat heb je nodig

5 eieren
3 kopjes suiker
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout

1 kopje 7-Up
2 kopjes bloem
2 kopjes zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacaopoeder

stoompan
2 theedoeken

Hoe ga je te werk

• Doe 5 eieren, 3 kopjes suiker, 2 zakjes vanillesuiker en een snufje zout in een beslagkom en mix het geheel 10 minuten.

• Meng er 1 kopje 7-Up door.

• Mix er 2 kopjes bloem en 2 kopjes zelfrijzend bakmeel door. Doe dit niet te lang.

• Verdeel het beslag in 1/3 en 2/3 deel.

• Meng 4 eetlepels cacaopoeder door het 1/3 deel beslag.

• Zet de waterpan van de stoompan met voldoende water aan en breng het aan de kook.

• Leg de theedoek in de gaatjespan van de stoompan en giet het lichte beslag erin. Giet vervolgens het bruine beslag er bovenop. Om een marmer effect te krijgen kun je er met een satéstokje doorheen roeren. Vouw de tweede theedoek en doe deze onder de deksel.

• Laat het geheel 1 uur stomen. Laat de deksel er de eerste 30 minuten op en zorg dat er voldoende heet water in de pan zit, is dit niet het geval dan bijvullen met kokend heet water. Prik met een satéstokje na een uur in de cake. Wanneer deze er droog uitkomt is de Roti Kukus klaar.

Selamat makan!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest